Ενοικιαζομενα Σπιτια Θεσσαλονικη
ΕΛ / ΕΝ
Oikotrust - Επιπλωμένα Φοιτητικά Διαμερίσματα Θεσσαλονίκη

Oikotrust - Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Φοιτητικά Διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

Χάρτης Φοιτητικών Διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη
Φοιτητικά Διαμερίσματα και Στούντιο για Ενοικίαση στη Θεσσαλονίκη
Διαμερίσματα και studio για φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

FAQ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Πώς μπορώ να μάθω αν υπάρχουν διαθέσιμα στούντιο ή διαμερίσματα?

Μπορούμε να σας στείλουμε μια λίστα με βίντεο και συγκεκριμένες τιμές από τα διαθέσιμα στούντιο και διαμερίσματα ανάλογα με το χρονικό διάστημα που σας ενδιαφέρει. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, μέσω email ή μέσω facebook.Μπορώ να νοικιάσω κάποιο στούντιο και για μικρό χρονικό διάστημα?

Στα κτίρια της Λάζου Εξάρχη 6, Αγίας Σοφίας 67 και Πλάτωνος 16, οι μισθώσεις είναι κατά κύριο λόγο για 12-36 μήνες. Στο κτίριο της Κασσάνδρου 134 οι μισθώσεις μπορούν να γίνουν και για μικρότερα διαστήματα (πχ 4μηνο). Κατ’ εξαίρεση και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, υπάρχει δυνατότητα και για μίσθωση ακόμα και 1 μήνα σε όλα τα κτίρια. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες ανάλογα με το χρονικό διάστημα που σας ενδιαφέρει.Μένω μακριά από τη Θεσσαλονίκη, μπορώ να κάνω κράτηση ηλεκτρονικά?

Ναι, μπορούμε να στείλουμε βίντεο από τα διαθέσιμα φοιτητικά στούντιο / διαμερίσματα μέσω email και αφού επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει να κανονίσουμε την υπογραφή του μισθωτηρίου και την κατάθεση της εγγύησης από απόσταση. Όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με βάση τις οδηγίες που θα σας στείλουμε.Πως γίνεται η κράτηση? Χρειάζεται προκαταβολή/εγγύηση?

Για την κράτηση χρειάζεται να γίνει καταβολή της εγγύησης (1 ή 2 μήνες ανάλογα με το κτίριο και τη διάρκεια της μίσθωσης) η οποία επιστρέφεται με τη λήξη της μίσθωσης και να υπογραφεί μισθωτήριο ορισμένου χρόνου.Πότε πρέπει να επικοινωνήσω μαζί σας για να βρω διαθέσιμο στούντιο?

Αν πρόκειται για νέο φοιτητή που ξεκινάει σπουδές το Σεπτέμβριο, τότε η κράτηση συνιστούμε να γίνει αμέσως μόλις βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Αν πρόκειται για φοιτητή που είναι ήδη στο πανεπιστήμιο, τότε η καλύτερη περίοδος για την κράτηση είναι στα μέσα Ιουνίου. Για φοιτητές erasmus ή για καλοκαιρινά τμήματα, η κράτηση συνιστούμε να γίνει 2-4 μήνες νωρίτερα.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


Πόσο μακριά είναι τα φοιτητικά διαμερίσματα από το ΑΠΘ?

Το campus του ΑΠΘ είναι εντός 5-10 λεπτών με τα πόδια από τα φοιτητικά κτίρια της Oikotrust. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά έναν χάρτη του ΑΠΘ με την τοποθεσία της κάθε σχολής εδώ:
http://maps.auth.grΕίναι μακριά από τα ΤΕΙ / Πως είναι η πρόσβαση για τα ΤΕΙ?

Τα ΤΕΙ βρίσκονται εκτός πόλης στην περιοχή της Σίνδου. Η μόνη συγκοινωνία είναι με λεωφορείο το οποίο ξεκινάει και τερματίζει στο σιδηροδρομικό σταθμό. Από τα κτίριά μας μπορείτε να παίρνετε λεωφορείο (η στάση είναι εντός 2 λεπτών με τα πόδια) μέχρι το σταθμό. Δεν συνιστούμε να μείνετε κοντά στο σταθμό ή στη Σίνδο.Πως να έρθω στο κτίριο με συγκοινωνία?

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με ταξί απευθείας στη διεύθυνση του κάθε κτιρίου. Για λεωφορείο μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη γραμμή και στάση ανάλογα με το που βρίσκεστε εδώ:
www.oasth.gr
ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Είναι ασφαλής η περιοχή των κτιρίων?

Η περιοχή είναι πολύ ασφαλής καθώς είναι σε πολύ κεντρικό σημείο και ήσυχη γειτονιά. Στην περιοχή κατοικούν ως επί το πλείστον φοιτητές λόγω της κοντινής απόστασης με τα πανεπιστήμια. Από την έναρξη λειτουργίας των οικοδομών δεν έχουν παρατηρηθεί συμβάντα σε σχέση με την ασφάλεια των ενοίκων.Τι μέτρα ασφάλειας υπάρχουν στα φοιτητικά κτίρια?

Η είσοδος στην κάθε οικοδομή και στους κοινόχρηστους χώρους γίνεται με μαγνητική κάρτα που δεν αντιγράφεται. Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στην είσοδο και στους κοινόχρηστους χώρους των οικοδομών. Υπάρχει γραφείο της Oikotrust / θυρωρείο και παρουσία μας καθημερινά σε όλα τα κτίρια για ελέγχους ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


Τι είδους θέρμανση υπάρχει?

Κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο η οποία λειτουργεί όσες ώρες χρειαστεί, με αυτοματισμό, ώστε να υπάρχει πάντα σταθερή θερμοκρασία τουλάχιστον 22C. Ο κάθε ένοικος έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το θερμαντικό σώμα στον χώρο του αν ζεσταίνεται πολύ. Στο κτίριο της Πλάτωνος 16 λόγω πολύ καλής θερμομόνωσης του κτιρίου υπάρχουν κλιματιστικά για θέρμανση/ψύξη.Υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση ρεύματος και νερού?

Δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση. Αναλόγως του κτιρίου υπάρχουν αυτοματισμοί για την αποφυγή σπατάλης ενέργειας.Υπάρχει τηλέφωνο ή εγκατάσταση για γραμμή τηλεφώνου?

Υπάρχει εγκατάσταση για ιδιωτική γραμμή τηλεφώνου/ίντερνετ αν και δεν χρειάζεται καθώς το ίντερνετ συμπεριλαμβάνεται στις παροχές που προσφέρουμε και οι ένοικοι είναι συνήθως ικανοποιημένοι από μια σύνδεση κινητού τηλεφώνου.Υπάρχει τηλεόραση ή εγκατάσταση κεραίας?

Υπάρχει εγκατάσταση ψηφιακής κεραίας σε κάθε στούντιο / διαμέρισμα.Υπάρχει φουρνάκι? Μπορούμε να βάλουμε?

Υπάρχουν μάτια κουζίνας, υπάρχει δυνατότητα ο καθένας να βάλει το δικό του μικρό φουρνάκι πάγκου - παρακαλούμε να ελέγξτε τις διαστάσεις πριν αγοράσετε ένα νέο φουρνάκι.Επιτρέπονται κατοικίδια?

Τα κατοικίδια δυστυχώς δεν επιτρέπονται βάσει του κανονισμού λειτουργίας των οικοδομών.Μπορώ να φιλοξενώ τους γονείς μου ή φίλους?

Βεβαίως και μπορείς, αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση και μένουν πρόσθετα άτομα σε μόνιμη βάση. Για το λόγο αυτό μπορούμε μετά από ειδοποίηση να παρέχουμε πτυσσόμενο κρεβάτι για μερικές μέρες για φιλοξενία ατόμων.Πρέπει να είμαι φοιτητής για να μείνω στα στούντιο Oikotrust?

Στα κτίρια της Oikotrust μένουν κατά κύριο λόγο φοιτητές (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, κλπ), μεταπτυχιακοί, καθηγητές, και νέοι που κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση. Αν δεν είστε σε μια από αυτές τις κατηγορίες επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα.


Η Γειτονιά

Στον παρακάτω χάρτη θα βρείτε τις τράπεζες, supermarket, γκαράζ, ταχυδρομείο, αστυνομία, κλπ της γειτονιάς. Κάντε click πάνω στο κάθε εικονίδιο για να δείτε την περιγραφή του.Δείτε την Γειτονιά Oikotrust σε μεγαλύτερο χάρτη


LINKS

Χάρτης Σχολών ΑΠΘ
http://maps.auth.gr

Για προσωρινή διαμονή στη Θεσσαλονίκη προτείνουμε το Youth Hostel «Little Big House»
www.littlebighouse.gr

Δρομολόγια λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη – ΟΑΣΘ
www.oasth.gr

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε, πάντα υπάρχει η Google!
www.google.gr


Φωτογραφίες Ενοικιαζόμενων Φοιτητικών Διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη δίπλα στο Πανεπιστήμιο